Eutrofit

Οργανικό αζωτούχο υγρό λίπασμα με πρώτη ύλη το αίμα

πλούσιο σε αμινοξέα και σίδηρο

 

back to Eutrofit:

Το Eutrofit είναι ένα φυσικό υγρό (διαφυλλικό και ριζικό) λίπασμα που χρησιμοποιείται σε όλες τις καλλιέργειες και μπορεί να συνδυαστεί με όλα τα σκευάσματα. Είναι φιλικό στο περιβάλλον γιατί απορροφάται άμεσα και στο σύνολό του από τα φυτά χωρίς να αφήνει χημικά κατάλοιπα. Αυτό γιατί χρησιμοποιείται σε πολύ χαμηλές δόσεις, 1,5 2,5 κιλά ανά στρέμμα (ανάλογα με την καλλιέργεια) για όλη την καλλιεργητική περίοδο, συνιστώντας μια αποδοτική και ταυτόχρονα συμφέρουσα λύση.

Παρασκευάζεται και συσκευάζεται στην Ιταλία και είναι αποδεκτό στην βιολογική γεωργία (καν. ΕΕ 2092/91). Παράγεται σύμφωνα με τους κανονισμούς της Ιταλικής και Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας και είναι καταχωρημένο στον κατάλογο των Ιταλικών βιολογικών λιπασμάτων Ι.S.N.P. Roma (www.isnp.it).

Το Eutrofit προέρχεται από την επεξεργασία του αίματος χοιρινών και πουλερικών. Ο έλεγχος της υγιεινής των ζώων στο σφαγείο και ο τρόπος κατεργασίας του αίματος (θερμική αποστείρωση) μέχρι το τελικό προϊόν, εγγυώνται για την φυσικότητα και την καθαρότητα του λιπάσματος. Η πρώτη ύλη θερμαίνεται στους 400 οC για πολύ μικρό χρονικό διάστημα και στο επόμενο στάδιο η θερμοκρασία κατεβαίνει και σταθεροποιείται στους 130 οC για 20 λεπτα (σε πίεση 3 atm).

 

ΣΥΝΘΕΣΗ: Άζωτο (Ν) ολικό 4,00 % - Άζωτο (Ν) οργανικό 3,70%

Οργανικός Άνθρακας (C) 14,00% - Ξηρά ουσία 38,00%

Oργανικό σίδηρο (Fe) : 500 ppm.

 

Περιέχει τα ακόλουθα αμινοξέα: Αργινίνη Ι., Λευκίνη, Θρεονίνη, Κυστίνη, Τρυπτοφάνη, Λυσίνη, Τυροσίνη, Γλυκίνη, Μεθειονίνη, Βαλίνη, Γλουταμικό Οξύ, Προλίνη, Αλανίνη, Ιστιδίνη, Σερίνη, Ασπαρτικό Οξύ.

 

H εφαρμογή του έχει άριστα αποτελέσματα σε όλες τις καλλιέργειες.

 

ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

v     Αύξηση της παραγωγής

v     Αύξηση του ειδικού βάρους

v     Καλύτερο ριζικό σύστημα

v     Ομοιομορφία στην παραγωγή

v     Καλύτερη ποιότητα φύλλων και καρπών

v     Αύξηση της περιεκτικότητας σε σάκχαρα

v     Μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεϊνες

v     Προστασία από την καρπόπτωση

v     Μεγαλύτερη αντοχή στον πάγο και στις ασθένειες

v     Καλύτερη συντήρηση των προϊόντων στα ψυγεία

v     Εξάλειψη των χλωρώσεων σιδήρου

v     Αύξηση των βαθμών Brix

v     Καλύτερο χρώμα στα φρούτα

 

 

back to Eutrofit: